Sunday, September 15, 2013

Skarpt brev til Aftenposten!

Med gjevne mellomrom blir media talerør for en målrettet, politisk og til dels farlig retorikk fra UDI. Denne gangen er det Aftenposten som ukritisk gir UDI lov til å skape sterke, uriktige og negative bilder av asylsituasjonen:
Vær oppmerksom på at du målbærer en politisk retorikk fra UDI som trenger motspørsmål.
Sterk, kraftig, o.s.v asylvekst er tvilsom retorikk. Sammenligner man med andre år en. 2012 er veksten mindre. De siste ti år har antall vært stabilt +/- 10.000. Sverige har 2-4 ganger høyere tall. Så den sterke veksten som det nå ropes så høyt om er egentlig et lavt tall.
Legg merke til at Syria ikke er på lista, mens Sverige har gitt umiddelbart opphold til over 6000 den siste tida. Vit at i gruppen returnektere ( et annet velbrukt maktord fra UDI) så er det f.eks over 500 etiopere som ved retur til diktaturstaten risikerer fengsel og tortur. Mange av dem har gått fra 5-18 år uten at UDI har ryddet opp. De hadde ikke trengt mottak om samme UDI ikke hadde fratatt dem skattekort. Mange av dem har betalt over 500.000kr i skatt, hadde egen bolig etc. nå har de måtte flytte til mottak. Det er likedan for asylsøkere fra Afganisthan, hvor taliban med flere anledninger har angrepet tvangssnedte og t.o.m IOM kontor som følger opp tilbakevendte.
Kunne ha gjort listen lengre, men som du ser er artikkelen veldig upresis. Gir grobunn for misnøye mot asylsøkere og gir FRP mulighet til å ture på med sitt groms. Det er trist når tallene som presenteres både skyldes grep UDI har gjort og en tildels uriktig og farlig retorikk fra UDI.
Mvh
Terje Høyland
Styreleder i RIA, Retfferdighet i asylpolitikken

Om voyagetolife

No comments: