Thursday, November 14, 2013

Appelant arrestert i Etiopia

En av våre hovedgjester, Yilikal Getnet, til lørdagens demonstrasjon er satt i husarrest. Han skulle møte norsk UD og delta på den store folkefesten i Stavanger på lørdag kl 13. Vi har mistanker om at Blue Party lederen sin telefon har vært overvåket og idet han skulle reise til flyplassen ble han satt i husarrest.
20131114-173248.jpg
Vi er rystet, men ikke overrasket. Dette er nok et bevis på hvordan etiopiske myndigheter knebler folket. De kaller seg demokrati, men det er i beste fall i navnet. Igjen stoppes politiske ledere på måter som bryter med menneske rettighetene.
På lørdagens stor demonstrasjon kommer det likevel andre etiopiske ledere for å be norske myndighter annulere returavtalen til diktaurregjeringen i Etiopia. I snart to år har vi i RIA krevd at norske mynidighter må rydde opp for de lengevendtende etioperne. De fleste av 331 har ventet i 5-18 år på en avklaring. Det gir ikke mening. Vi ble sjokkert da svaret til norske myndighter var å etablere en svært vag returavtale, uten tydelige krav til god behandling av de retursendte, en avtale gjort med landets fryktede etterretningspoliti.

No comments: