Tuesday, December 3, 2013

Rettferdighet i asylpolitikken (RIA)

Et hån mot Norge

20131202-160039.jpg
Når samme fyr som alene gav Neda og familien siste avslag er den samme, som etter å ha tapt i norsk rett, skal vurdere om det er gjort feil i forrige vurdering, så vitner det om et skrikende behov for endring av norsk asylinstitutt. Når samme mann, helt alene, på tross av tingrettens mange argumenter, basert på helsefaglige fagpersoners vurdering, gir nytt avslag, er det et hån mot Norge.
Jeg kjenner jeg mister fatningen, blir dypt oppgitt. Så får vi vel summe oss litt på beste norske vis og se hvordan vi kan si tydelig ifra om at dette vil vi ikke ha noe av i Norge. Det er på tide å legge stolthet bort, legge til side at foreldrene gjorde noe galt og så ordne opp for barna.
Trumfer alt!
UDI har igjen spilt kortet som trumfer alt annet. Når de går tomme for argumenter, når retten gir dem feil, når barnekonvensjonen taler dem imot, så kan de alltid spille det totalt trumfende innvandrinskpolitiske kortet sitt:
«Selv om barnas tilknytning gjennom langvarig opphold og det samlede hensyn til barnas beste tilsier at det gis en oppholdstillatelse, har UNE kommet til at de innvandringsregulerende hensynene veier tyngre i denne saken,» sier UNE-direktør Ingunn-Sofie Aursnes, til NTB
En ting er sikkert. Vi verken kan eller vil gi opp! Neda skal hjem! Norges ære står på spill og barns rettigheter er ikke tatt på alvor!
Terje Høyland
Styreleder RIA

No comments: